6 ianuarie 2011

"Mens sana in corpore sano!"

          
            Din cele mai vechi timpuri, exerciţiile fizice şi jocurile au fost practicate de către om cu scopul de a-şi mentine sănătatea, vigoarea fizică şi psihică.
            Educaţia fizică a fost preţuită de pedagogi de renume ca: F. Rabelais, J.A. Comenius, J.J. Rousseau, J.H. Pestalozzi, care au recomandat mişcarea, utilizarea factorilor naturali de călire a organismului copiilor pentru formarea unui corp sănătos.
        

Clasa a II-a A
Clasa a II-a B


COMPETIŢIE
SPORTIVĂ 

 6 ianuarie, 2011


Echipe:
  
      clasa a II-a A
      clasa a II-a B


prof. coord.
    Adrian Blezneac





              Datorită caracterului practic-aplicativ, educaţia fizică se înscrie printre disciplinele cu mari posibilităţi de realizare a obiectivelor generale ale învăţământului, contribuind la creşterea capacităţii de muncă, înzestrarea elevilor cu priceperi, deprinderi şi obişnuinţe transferabile în activitatea productivă, dezvoltarea acelor calităţi motrice solicitate în aceste activităţi, obişnuirea cu spiritul de echipă, cu activitatea în grup, cu disciplina, ordinea, exigenţa.

      Dăruire totală în propriul careu...                                       Lupta aprigă pentru câştigarea jocului!

              Concentrare maximă...la 7 m!                                               Galeria de fete îşi face datoria!

             Faptul că mulţi copii „practică” astăzi diferite ramuri sportive pe calculator, în timp ce sunt „scutiţi” de către părinţii excesiv de protectori de orele de educaţie fizică desfăşurate în şcoală, reprezintă un fenomen real şi deosebit de primejdios. Această realitate constituie un semnal de alarmă pentru toţi cei implicaţi în procesul de formare a tinerei generaţii. De aceea e importantă readucerea în atenţia şcolii a celebrului dicton al lui Juvenal:

Mens sana in corpore sano!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu